пятница, 14 мая 2021 г.


 #healthyschools #національнікухні

Тиждень 3
Завдання- створити творчий проект, присвячений популяризації певної страви або продукту свого рідного краю.
Отже, починаємо: про що сьогодні дізналися учні 6А класу: наше місто-Мелітополь славиться найсмачнішою і найсоковитішою черешнею не лише в Україні, а й далеко за її межами. На рубежі століть мелітопольську черешню імпортували в Париж у спеціальному розчині. Сьогодні вона - одна з візитівок Запорізького регіону і чи не головна годувальниця самого Мелітополя.
Мелітопольська черешня – це результат роботи ентузіастів і меценатів XIX ст., продовжений професійними селекціонерами, які працювали у Мелітополі над створенням нових сортів черешні протягом майже 80 років. Це 44 сорти, внесені в Державний реєстр сортів рослин.
Минулого року в Україні завершилась реєстрація бренду "Мелітопольська черешня"- це перша українська ягода, яка отримала реєстрацію як географічне зазначення і має право на визнання в ЄС.
З 2011 року влітку в нашому медовому місті традиційно проходить фірмовий фестиваль "ЧерешнЕво". На гостей заходу чекають мегафлешмоб "Черіторія", яскраві фотозони, ярмарки та лотереї, виставки та майстер-класи, конкурс на найкращий костюм черешні, приготування варення і багато іншого.
Ми вже готуємось до фестивалю -запрошуємо і вас !!!






1 комментарий: