#healthyschools #національнікухні
У рамках роботи над проєктом 6А клас починає знайомство з національною кухнею Греції.
Перший номер нашої програми- мусака: складається із запечених шарів баранини, баклажанів, помідорів і білого соусу бешамель. Іноді в мусаку додають кабачки, картоплю або гриби.
Софія Барабаш та Кароліна Макаренко приготували вегетаріанську версію традиційної грецької запіканки:
Мусака
Інгредієнти ____________
1. Гриби
2. Морква
3. Помідор
4. Картопля
5. Цибуля
6. Кріп
Рецепт ______________
1) Спочатку треба почистити гриби, нарізати дрібними шматочками, посолити, додати перцю та викласти у ємкість.
2) Почистити моркву, натерти на тертці та викласти на гриби.
3) Помити помідор, нарізати дрібними шматочками та викласти на моркву.
4) Почистити картоплю, нарізати пів кільцями, після посипати. приправами, додати трохи солі та олії
5) Нарізати цибулю (кільцями), в не дуже велику ємкість налити трохи олії, води, оцту та замочити цибулю, після чого викласти на картоплю.
6) Посипати з верху приправами та покласти в духовку (температура повинна бути 200°С, час 1 година).
7) Нарізати кріп.
8) Через 20 хвилин виняти та посипати з верху кріп.
👏👍
ОтветитьУдалить👏👍
ОтветитьУдалить